Borvidék: Pfalz
Birtokméret: 50 ha
Jellemző szőlőfajták: rizling (80%), pinot blanc, sauvignon blanc, pinot gris, chardonnay, sárgamuskotály, tramini, pinot noir, cabernet sauvignon, merlot
Borkészítés: Mind, a szőlőültetvényeken, mind a pincében a természetességre törekednek. A borok spontán erjednek, a mesterséges anyagokat messziről kerülik.
Honlap: http://www.bassermann-jordan.de
A Bassermann-Jordan család és a bor kapcsolata majdnem 300 éves. A család tagjait amellett, hogy mindig befolyásos borászoknak, borszakértőknek ismerhettük, aktív részesei voltak a politikai életnek is, mint parlamenti képviselő, vagy polgármester. A Bassermann-Jordan család nevéhez rengeteg újítás, fejlesztés kapcsolódik a németországi szőlészet és borászkodás területén. Ma, Jana Niederberger tulajdonában van a pincészet. Gunther Hauck az igazgató, és Ulrich Mell a borász. Történelmi pincéjük Deidesheim faluban található, 50 hektárnyi saját szőlőültetvényüket biodinamikusan művelik. Legfontosabb szőlőterületeik: Kirschenstück, Ungeheuer, Jesuitengarten, Pechstein, Hohenmorgen, Kalkofen, Kieselberg, Ölberg-Hart.