Fontosabb dűlők: Iván-völgy, Baranya-völgy, Batti-kereszt, Porkoláb-völgy
Jellemző szőlőfajták: kékfrankos 4 ha, kadarka 2,8 ha
„Az alapoktól kezdve újragondoltuk a kadarkához és a kékfrankoshoz való hozzáállásunkat: tudatosan első osztályú szőlőt termelünk az élettel teli talajtól kezdve, az aprólékos kézimunkán át. A teljes érésben, válogatva szüretelt szőlő hűen visszatükrözi a szekszárdi termőhelyet: a lösztalaj gyümölcsösségét és az egyes mikroklímák finom különbségeit. Ez a könnyű kezű borászati hozzáállás új szintre emeli a két fajtát, kihangsúlyozza a dűlők közötti különbségeket.” – ifj. Heimann Zoltán

A Heimann és Fiai borok legfontosabb ismérvei:
• Szekszárdi fajtákra épül – kadarka és kékfrankos
• Termőhelyi karaktert jelenít meg (talaj: élettel teli lösz, vörösagyag csíkokkal)
• Ifj. Heimann Zoltán nevéhez és külföldön tapasztalt, tanult stílusához kötődik
• Eszköztelen borászkodás, minimális beavatkozás:
- kisládás kézi szüret többszöri válogatással
- spontán erjesztés, részben egész fürtökkel
- lábbal taposott fürtök kádban
- amforás erjesztés és érlelés
- visszafogott hordóhasználat, használt 1000 literes hordókban
- minimális kénhasználat
Ezt írtuk:
https://www.bortarsasag.hu/hu/magazin/Heimann_Fiai
A pincészet honlapja:
https://www.heimann.hu/hu/hf