Terület: 10 hektár
Szőlőfajták: sauvignon blanc, irsai olivér, ottonel muskotály, kékfrankos, zweigelt
Talaj: humuszos homok, lösz, mészkő, bazalt
„A SKIZO mindig is egyfajta ideális képességekkel bíró rebellis volt. Most is az. Arculatában, mondanivalójában egyedi, karakterben viszont tiszta és egyértelmű.” – Sike Balázs
Szőlőművelés: Klasszikus növényvédelem, gondos zöldmunka, folyamatos jelenlét. A friss és gyümölcshangsúlyos borstílushoz igazodó terhelés, zöldmunka és szüreti időpontok. Végül gyors szüret, gondos válogatás, tiszta alapanyag.
Borkészítés: Precíz technológiai borkészítés pár emberes csapattal, egy első generációs kis pincében a Badacsony lábánál. Gyors és reduktív feldolgozás, erjesztés hűtött tartályban beoltva. Legfőbb cél, hogy az alapanyag frissességéből és ízeiből a lehető legtöbb megmaradjon a borkészítés végéig. Tiszta ízek, fajtajelleg, közvetlen borstílus.
Ezt írtuk:
https://www.bortarsasag.hu/hu/archivum/skizo-egyenisege-van.-tobb-is
A pincészet honlapja: http://www.skizobor.hu/