Borász: Szepsy István
Pince alapítása: 1987
Terület: 53 ha
Éves borkészítés: 15-55 000 palack
Borkészítés és borstílus: kis részletekben szüretelt, bogyózott, zúzott szőlő. Színmust és préslé egynapos ülepítés után, spontán erjed fahordóban, majd 5 hónapig finomseprőn pihen. 2012-ben a megszaladt cukor, a csökkenő sav miatt István egyetlen, kivételes minőségű birtokbort készített a tökéletesség jegyében az összes dűlő terméséből.
Dűlők:
Betsek Mád, sárga agyag, puha, fehér tufa
Dorgó Mezőzombor, perlites talaj
Nyulas (Liliom) Tarcal löszös talaj
Nyúlászó Mád, sárga agyag és kemény tufa, kvarcos zúzalék Úrágya Mád, kvarcos, tufás, vörös agyag
Szt. Tamás Mád, málott zeolitok és kemény riolittufa
Szepsy Bodrogkeresztúr, fehér tufa, zeolitos sárga agyag
Király Mád, riolittufa, zeolit
Birsalmás Mád, kvarcos riolittufa, zeolit
A pincéről szóló korábbi körképeink és cikkeink itt olvashatók:
Tokaj 2016 évjáratkörkép >>>
Tokaj 2015 évjáratkörkép >>>
Tokaj 2014 évjáratkörkép >>>
Tokaj 2013 évjáratkörkép >>>
Tokaj 2012 évjáratkörkép >>>
Tokaj 2011 évjáratkörkép >>>
A pincészet honlapja: http://www.szepsy.hu