Borvidék: Südsteiermark
Birtokméret: 27 hektár
Dűlők: Flamberg, Welles, Steinbach
Szőlőfajták: sauvignon blanc, gelber muskateller, welschriesling, weissburgunder
Talaj: kavics, márga, homok és mészben gazdag agyag (opok)
Borkészítés: A sauvignon mélyebb ízeit keresve, a mustot préselés előtt 12-48 órán át áztatják héjon. A tradicionális kosárprések működési elvét lekövetve, a törköly mozgatása nélkül préselnek. A folyamat fél napig is eltarthat, végül kevés de annál tisztább lékihozatallal. Az erjedés hagyományos 10-20 hektós, ovális hordókban indul spontán, majd (évjárattól függően) akár fél évig is elhúzódhat. Erjedés végén a hordókat feltöltik, az új bor a következő szüretig, saját seprőjén érik. Szüretkor új must kerül a hordókba, az érett borokat pedig tartályba fejtik, ahol tovább érnek a palackozásig. A türelmes borkészítésnek, hosszú érlelésnek köszönhetően, a pince borai a palackozás idejére tükrös tisztaságúra ülepednek, így borkezelésekre és szűrésre már nincs szükség.
Honlap: http://www.tinnacher.at
„Fő fajtánk a sauvignon blanc. Abból is egy saját szelekció, amit a felmenőktől örököltünk.”
„Édesapám 2010-ben engedte át a borászat vezetését. Tette ezt teljes nyugalommal, akkor már túl az ötvenedik szüretén.”