A termék már nem kapható
Furmint a Somlóról, kötetlen formában. Összesen három szüreti nap és két terület, egy fiatal bakművelésű és egy közel 40 éves idős ültetvény házasítása, bogyózás után egy éjszakát áztatva, majd spontán erjesztve sokadtöltésű 500 literes magyar tölgyben. Az elhúzódó erjedés hosszantartó érlelésbe csapott át, majd 20 hónap után 2021. májusában került palackba szűrés, derítés és kén nélkül. Széles, érett, természetes ízek, oxidatív jegyek. Vulkanikus, füstös, karakteres.
(2021. szeptember)
Tomcsányi Árpi és családja Budapestről költözött a Somló-hegyre egészen magasra, az erdősáv tövébe. Itt művelik két és fél hektár szőlőjüket organikusan, nagy gondossággal. A pincében pár hordóval, amforával és egy préssel dolgoznak, mindegyik boruk spontán erjed, majd szűrés, derítés és kén nélkül kerül palackba.