A termék már nem kapható
A Padi-hegyi fiatal pinot noir ültetvénye, amely olyan komplexitást, mégis könnyedséget, egyensúlyt és eleganciát mutat évről évre, amely meggyőzte Sauskáékat arról, hogy pinot noirt kizárólag a tokaji szőlőikből készítsenek. A kvarctömbökkel dúsított fehér riolittufa talaj biztosítja az ásványosságot, a 30 napos héjon áztatás, majd vegyes hordós és tartályos erjesztés segíti a fajta elsődleges jegyeinek kihangsúlyozását. A 10 hónapig tartó kombinált (80% francia hordó, 20% agyagtojás) érlelésnek köszönhetően rétegzett ízek jellemzik. Hűvös, ibolyás illatok, fűszeres, gazdag és nagyon hosszú korty.
(2021. április)
Villányi borokról ismerik a legtöbben, pedig Sauska Krisztián ezen a borvidéken kezdte a 2000-es évek elején. A történet az egykori Polgári Kaszinó gravitációs feldolgozójában indult és 2021-től a Padi-hegy futurisztikus épületében folytatódik. Ritkán látott világfajták, a legjobb dűlőkben organikus műveléssel.