BODEGAS PINTIA Pintia 2016

BODEGAS PINTIA
Pintia 2016

Polci ár
22 500 Ft
Egységár: 30 000 Ft / liter.
Áraink bruttó árak.

Pintia a Kr. e. 4. században egy 125 hektáron elterülő élénk és nyüzsgő város volt a mai Peñafiel néven ismert terület körül. Jelenleg kulturálisan és régészetileg fontos értékként kezelt emlékhely, ahol római és vizigót kultúrák nyomait kutatják. Az Álvarez család több mint 22 éve támogatja az ásatási munkálatoka, ezzel is kifejezve erős kötődését a helyszínhez.

 

A megszűnt város nevét viselő Toro borvidéken készülő bor először 2001-ben került a piacra. Az alapanyagul szolgáló szőlő termőhelye egy San Román de Hornija külterületén található hegyoldal, ami hírnevét magas minőségű Tinta de Toro szőlőiről és Spanyolország legrobosztusabb, legerősebb és legizmosabb borairól kapta. A Pintia esetén a cél egy kerekebb és elegánsabb stílus elérése, így a szőlők 25%-a Los Villasteres-ről érkezik, ami homokosabb talajjal és kifinomultabb, kozmopolitább aromájú szőlővel rendelkezik.

 

Kézi szüret után hideg, természetes élesztőkkel történő erjesztés következik. Az almasavbontás már a hordóban történik, a testesebb, olajosabb textúra elérése céljából. Kisebb százalékban amerikai és főként új francia tölgyfahordókban érlelődnek a borok. Ebben az évjáratban a gyümölcsösség megtartása és az édesség kiemelése céljából a legtöbb hordó Radoux és Vicard kádárüzemeiből kerültek ki. Az eredmény egy nagy bor, ami a megszokottnál frissebb, kevésbé robosztus egy igazi kortárs tétel. Intenzív és mély illatot, kakaó, érett szilva és tölgy aromáit érezhetjük először, majd kis levegőztetés után kávé, föld és szavasgomba jegyei teljesednek ki. Ízében meleg, édes, sötét és sűrű, amit ásványosság helyez a megfelelő egyensúlyba.

(2021. június)

száraz
vörös
Tempranillo
Bodegas Pintia
Toro
0,75 l
14.5 alk
A legjobb tételek