Ajándékjegy – Fehérbor ABC – Online

Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas? Mit jelent a spontán erjedés, és hogyan készül a fehérbor? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

Ezen az estén megismerjük a legelterjedtebb fehérszőlő fajtákat és a belőlük készülő borokat. Lerombolunk néhány mítoszt, megmutatjuk, milyen, amikor egy-egy terület jellemzői visszaköszönnek a borokban, és azt is, mennyire eltérő stílusú borok készíthetők ugyanabból a fajtából. Szó lesz a fehérbor készítés folyamatáról, és néhány izgalmas termőhelyet is bejárunk a kóstolt borokon keresztül.

 

Amiről beszélgetünk:

Fehérbor termelő vidékek a világban és Magyarországon. Mitől lesz egy terület fehérboros?

A legfontosabb fehérszőlő fajták és jellemzőik.

Fehérbor készítés részletesen - a szőlő művelésétől, a szüreten át, egészen a palackozásig.

Mire figyeljünk fehérbor kóstoláskor? Hogy ismerhetjük fel az egyes ízjegyeket és a hibákat?

Fehérbor stílusok - a könnyű gyümölcsöstől a testes érett borokig.

 

Amiket kóstolunk:

Pannonhalmi Tricollis Fehér 

Balassa Furmint Tokaj

Matua Sauvignon Blanc Marlborough

Villa Tolnay Panoráma Chardonnay  Balaton

 

Azoknak ajánljuk, akik:

Szeretik a fehérbort és megismernék a legfontosabb fajtákat.

Kíváncsiak, hogyan készül a fehérbor.

Átfogó képet szeretnének kapni a fehérborok stílusáról és kóstolásukról.

 

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

 

A borokon kívül, ami a csomagban van:

Kóstolófüzet és ceruza a jegyzeteléshez

Pulltex dugóhúzó

Az ajándékjegy az adott témakör bármely későbbi időpontjára beváltható - a szabad férőhelyek függvényében. A jegy beváltása és az időpont kiválasztása a Borsuli weboldalon az "Ajándékjegy beváltás" menüpontban lehetséges.

17 000 Ft
16 500 Ft