Ajándékjegy – Fehérbor Haladó

A Fehérbor ABC kóstolóin a legfontosabb fehér szőlőfajtákat és a fehérbor készítés folyamatát néztük meg részletesen, most itt a Fehérbor haladó, ahol szintet lépünk.

Olyan borvidékeket és fajtákat mutatunk a világból, amik már nem csak az adott fajtáról, de a termőhelyről, a klímáról, a talajról, stílusokról is átfogó képet adnak. A globalizáció szerencsére nemcsak egyneműsít, hanem elérhetővé is tesz: távoli kultúrákat, helyi színeket, egzotikus fűszereket. És persze ellenreakciót szül: az eredetiségnek soha nem volt nagyobb kultusza, az őshonos fajták boraira soha nem volt nagyobb kereslet. A borvilág a felfedezés lázában ég, és nemcsak azért, mert a változatosság gyönyörködtet. Szeretnénk megmutatni néhány fehérbor fajtát, stílust, amire most figyel a világ és érdemes tudnunk róluk.

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Rajnai Rizling (Riesling) – Pfalz Németország
Grüner Veltliner – Kamptl Ausztria
Verdejo – Rueda Spanyolország
Chardonnay – Chablis Franciaország
Chenin Blanc – Dél-Afrika
Hárslevelű – Magyarország
Torrontes – Argentína

  

Azoknak ajánljuk, akik:
Szeretnék jobban megismerni a borvidékeket. 
Elmélyülnének a fajtákban. 
Érdeklődnek a technológia és a terroir sajátosságai iránt.

Az ajándékjegy az adott témakör bármely későbbi időpontjára beváltható - a szabad férőhelyek függvényében. A jegy beváltása és az időpont kiválasztása a Borsuli weboldalon az "Ajándékjegy beváltás" menüpontban lehetséges.

9 500 Ft
9 000 Ft

Fehérbor Haladó