Helló Prosecco!

Házigazda: Wágner Ádám

Népszerűségét nézve az olaszok méltó válasza a champagne-ra, az 1800-as évek közepétől készített prosecco mégis másról szól, mint kifinomult francia társa. Itália híres pezsgője egy város, egy borrégió, és sokáig egy szőlőfajta neve is volt - ma a fajtát már glerának hívják, az észak-olasz prosecco pedig egyet jelent a pezsgőbe bújt életélvezettel.

 

Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.

 

Amiről beszélgetünk:

Prosecco - a régió, a város és a pezsgő

így készül a prosecco

eredetvédelmi rendszer: DOC, DOCG és az érezhető különbségek

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Bortolomiol Prosecco Miól Extra Dry Treviso DOC

Zardetto Col Fondó Rizolo

Bortolomiol Prosecco Senior Extra Dry DOCG

Case Paolin Spumante Brut  Asolo Prosecco Superiore  DOCG

Sorelle Bronca Prosecco Particella 68 Brut DOCG

Bortolomiol Filanda Rosé Brut Millesimato Riserva

Bortolomiol Prosecco Cartizze Dry DOCG

 

Azoknak ajánljuk, akik:

szeretnék jobban megismerni Prosecco régiót és az ott készült pezsgőket

kíváncsiak, hol és hogyan készül a prosecco

gyakran kóstolnak, szeretik és ismerik a pezsgőket, de szeretnének szintet lépni

 

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Pezsgő ABC kóstolónkon megszerzett tudásukat/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

üdvözlőital

kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

2021. június 16. 19:00 - 21:00

9 500 Ft
9 000 Ft

Prosecco