A Gasztró Borsulival szeretnénk átadni egy tudáscsomagot, amely segít magabiztosan nyúlni a palackhoz, legyen szó, ajánlásról, értékesítésről vagy kóstolásról. A gasztronómiában dolgozóknak egy háromszintű képzést állítottunk össze, amely során az alapoktól a mesterkurzusig juthatnak el. Várunk mindenkit, aki szeretne tudást szerezni borokról és mindenről, ami hozzá kapcsolódik.


Szintek:

  • Gasztró Borsuli I. ­­- A borokkal most ismerkedők számára.
  • Gasztró Borsuli II. - Az I. szint tesztjét legjobban teljesítőknek.
  • Gasztró Borsuli Mesterkurzus - A II. szintet sikeresen elvégzők számára.

Gasztró Borsuli I.

Szürettől a bor-étel párosításig

Sok kérdés borról a mindennapokból, és sok válasz egyszerűen, közérthetően. Minden, ami segíthet közelebb kerülni azok hátteréhez, és naprakészen, oldottan beszélni az asztal mellett.

Amit biztosan kóstolunk:

5-5 bort, Magyarország és a világ legfontosabb fehér- és kékszőlő fajtái közül.

Kiknek ajánljuk?

Akik szeretnének átfogó képet kapni a szőlőfajtákról és borstílusokról. Kíváncsiak, hogy milyen szempontok szerint kóstoljuk a borokat. Mindenkinek, aki szeretne naprakész lenni a szervírozásában, ajánlásban. Akiknek fontos, hogy tudják, milyen pohár és hőmérséklet megfelelő a különböző fajtákhoz.

Szint

kezdő, nem szükséges tapasztalat


Gasztró Borsuli II.

Szakma mélyebben és a világ borai

Három alkalmas képzés az I. szinten biztos tudást szerzők számára. Borász és sommelier vendégelőadóink segítségével lehetőséget adunk a borokkal foglalkozó szakemberek munkájának megismerésére és mélyebb ismeretek elsajátítására. 

Amiről beszélgetünk:

  • Szőlészet és borászat főbb kérdései.
  • A világ borvidékei és borstílusai.
  • Pezsgősítési technológiák.
  • Sommelier feladatok.
  • Értékesítési praktikák.

Amit biztosan kóstolunk:

Nagyságrendileg 25 különböző bort, a világ legfontosabb szőlőfajtáit, borkategóriáit külföldről és Magyarországról. Loire-menti sauvignon blanc-t, burgundiai chardonnay-t és pinot noir-t, bordeaux-i vöröseket, champagne-t, prosecco-t, cava-t és még nagyon sok mást.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki átfogó képet szeretne kapni a világ borstílusairól és trendjeiről, kíváncsiak, milyen szempontok szerint hozzák meg döntéseiket a borászok. Akik tudatosabban szeretnének ajánlani, értékesíteni, vagy szeretnék tudni, hogyan telik egy sommelier munkanapja.

Szint

középfok

Jelentkezés feltétele

Gasztró Borsuli I. teszt eredménye minimum 29 pont


Gasztró Borsuli Mesterkurzus

Idén három mesterkurzust is tartunk, ahová a bor iránt elkötelezett, leglelkesebb Borsulisokat várjuk. Tematikus, két órás kóstolóinkon mesterkurzus szerűen, profi szinten, együtt kóstolva (olykor vakon) még mélyebben foglalkozunk egy-egy szőlőfajtával, régióval vagy stílussal.

Szint

felsőfok

Jelentkezés feltétele

Gasztró Borsuli II. sikeres teljesítése