Champagne

“Ne feledjék uraim, nem csak Franciaországért harcolunk, hanem Champagne-ért is!” - szólt Winston Churchill legendás mondata a második világháborúban. Bár több száz éves, a francia champagne-nál aligha találunk ma népszerűbb és elegánsabb italt.

 

Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.

 

Amiről beszélgetünk:

Champagne, mint borrégió

fajták, amelyekből champagne készülhet

champagne-készítés: az alapbortól a degorzsgálásig

champagne stílusok: ilyen a pezsgő, ha blanc de blancs, vagy épp évjáratos

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Ruinart Blanc de Blancs

Veuve Clicquot Rosé (Non-vintage)

Paul Bara Brut Reserve

Charles Heidsieck Brut Réserve

Billecart-Salmon Sous Bois Brut

Billecart-Salmon Extra Brut Vintage

 

Azoknak ajánljuk, akik:

szeretnék jobban megismerni az észak-francia Champagne régiót és az ott készülő pezsgőket

kíváncsiak, hogyan készül a champagne

gyakran kóstolnak, ismerik és szeretik a pezsgőket, de szeretnének szintet lépni

 

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Pezsgő ABC kóstolónkon megszerzett tudásukat/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

Üdvözlőital

Kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

Korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

 

A téma dátumai
Borsuli Budapesten
Borsuli Vidéken
Helló Champagne!
07. 09. 19:00 - 21:00

Helló Champagne!

17 500 Ft
16 500 Ft
Ajándékjegy
17 500 Ft
16 500 Ft
Ajándékjegy csomag
45 500 Ft
42 500 Ft
Ajándékjegy csomag
45 500 Ft
42 500 Ft