Magyar vagy külföldi? Vakkóstoló

“Ez a bor biztosan újvilági” - hangzik el gyakran belsős kóstolóinkon, amikor vakon kóstolunk.
Ma már nem kérdés, hogy egy-egy fajtának, régiónak vagy dűlőnek saját stílusa van, és a borászati technológia, az élesztő, az erjesztés vagy érlelés hossza és metódusa is nagyban befolyásolja a borok karakterét.

Miről ismerhetjük fel, hogy magyar vagy új-zélandi sauvignon blanc van a poharunkban, és minek köszönhető a látványos különbség?
Milyen egy bodeauxi-i házasítás, ha Szekszárdon vagy Villányban készül?

Ezen az estén vakon kóstolunk meg 5 pár bort - páronként egy magyar és egy külföldi példával -, hogy közösen ismerjük meg legfontosabb jellemzőiket, hasonlóságaikat és különbségeiket. Közben pedig azt is megfejtjük, minek köszönhető a hasonló vagy éppenséggel nagyban különböző karakter.

 

Amiről beszélgetünk:

Illatok, ízek - különbségek és hasonlóságok
Mik a fajták jellegzetes jegyei itthon és a nagyvilágban?
Népszerű termőterületek és stílusok
Hogy ismehető fel a fajta és a termőterület?

 

Amiket biztosan kóstolunk:

sauvignon blanc

rajnai rizling

pezsgő - hagyományos metódussal készült

könnyed vörös

bordeaux-i stílusú házasítás

  

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Fehér és Vörösbor ABC-n, esetleg az Így iszunk mi kóstolón megszerzett tudásukat/

  

A borokon kívül minden kóstolón van:

üdvözlőital
kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
korlátlan mennyiségű ásványvíz
Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50


A téma dátumai
Borsuli Budapesten
Borsuli Vidéken
Ajándékjegy
9 500 Ft
9 000 Ft
9 500 Ft
9 000 Ft