Olaszország – Proseccotól Szicíliáig

Az olaszok az ételeiknél csak a boraikra büszkébbek. De csak azért, mert a bor olasz, a minőség nem mindig garantált, és a nevük is sokszor nehezen érthető.

Chianti Classico? Soave? Super Tuscan? Piemont? DOCG?

Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén. A hét kóstolt boron kívül az összes régiót, jellemző borait, szőlőfajtáit megbeszéljük, hogy magabiztosan tudjuk értelmezni az olasz címkéket, borokat.

 

Amiről beszélgetünk:

A legjellemzőbb olasz szőlőfajták

A leggyakoribb olasz borok

Mit nézzünk a címkén?

Olaszország borrégiói

Klasszifikáció

 

Amiket kóstolunk:

Bortolomiol Miol Prosecco DOC

Zardetto Prosecco Cavalier Organic Brut DOCG

Antinori Castello Della Sala San Giovanni della Sala, Orvieto

Prunotto Barbaresco, Piemonte

Antinori Peppoli Chianti Classico, Toszkána

Tormaresca Torcicoda Primitivo, Puglia

Antinori Guado al Tasso Il Bruciato, Toszkána

 

A téma dátumai
Borsuli Budapesten
Borsuli Vidéken
9 500 Ft
9 000 Ft
Ajándékjegy
9 500 Ft
9 000 Ft
Ajándékjegy csomag
26 000 Ft
24 500 Ft
35 500 Ft
33 500 Ft
Ajándékjegy csomag
26 000 Ft
24 500 Ft
35 500 Ft
33 500 Ft