Minden héten a kedd

Minden héten kóstolunk. Keddenként, egy délutánon át, tízen-tizenöten, kollégák. Boltosok, boltvezetők, borászati kapcsolattartóink, az éttermekkel foglalkozó csapatunk és egy-két borhoz közeli barátunk.

E kóstolókon dől el a beérkező újdonságok sorsa, ilyenkor születik döntés arról, hogy melyik új borászokat látogatjuk meg, kivel kezdünk közös munkába, ekkor születnek a borleírások is, és választjuk ki a legkedvesebb borokat, amelyekről havi kiadványunkban, hírlevelünkben hírt adunk.
A kóstoláson pontozunk. Kissé rendhagyó, de hatékony. A mesebeli 7-es szám a pontozás alapja, mert az évek alatt nem találtunk jobbat, hatékonyabbat.
A hibás, élvezhetetlen egyestől a „világszám” hetesig terjed a sor, a 4-es például már egy tisztességes, finom bort jelent, ami megjelenhet a polcokon.
Persze az újdonságok mellett mindig előveszünk néhány régebbi tételt, eldugott évjáratot, hogy megnézzük, éppen hol tartanak - gyakran ezek a legszebb meglepetések. Keddenként van, hogy olyan jó borokra találunk, hogy nem tudjuk megvárni a következő kiadványt. Így van ez most is…