Nagyon pezseg

Mindig keresünk „Nagyon” borokat. Volt már Nagyon Felnőtt, Nagyon Nyár, Nagyon Irsai – mind-mind olyan, amit öröm volt felfedezni, megtervezni, megvalósítani. A negyedikre egy szokásos keddi kóstolónkon találtunk rá: az amúgy szokatlanul csöndes délutánon egy szekszárdi gyöngyöző rozénál sorra jöttek a jól ismert hümmögések, elégedett mordulások, szokottnál hosszabb jegyzetek. Azután az értékelésnél már el is hangzott egy kolléga szájából: nagyon jó ez a cabernet rozé, jó lenne a Nagyon sorozatba. 

De hogy lett sorozat a „Nagyon”?

- A 18. születésnapunkra valami igazán jó hazai bort kerestünk és egy sor vakteszt után Heimannék akkor még hordóban pihenő Birtokborába szerettünk bele. A címkét egy tehetséges fiatal grafikus, Pálhegyi Flóra készítette hozzá, akit a Fuxli sztori kapcsán ismertünk meg. Ez lett a Nagyon Felnőtt.

- A következő nyáron Tóth Andrej barátunk címkéjével debütált a Nagyon Nyár – és mert Sauskáék első gyöngyöző  rozé kísérlete, szuper jól sikerült – három hét alatt el is fogyott.

- Azután egy másik Tóth, egy másik Nagyonnal. Ők már Kriszta a grafikusunk és a Nagyon Irsai voltak. A friss, fűszeres borból a nyár végére megint annyi sem maradt, hogy újra tudjuk kóstolni.

- Most pedig itt a Nagyon Pezseg, ismét Andrej címkéjével, a palackban pedig a Szeleshát fűszeres, zamatos cabernet rozéjával, sok-sok finom buborékkal az egykori Nagyon Nyár méltó folytatásaként.