Nyár 2014 – Bisztró vörösök

Megkérdeztünk tíz borboltost , hogy ők mit isznak nyáron. A témát is, a listát is ők állították össze, így az teljesen szubjektív lett. Egyéni toplisták , de közös élményekből táplálkoznak: heti kóstolóinkból, szakmai kirándulásokból, gyakran vásárlói vissza jelzésekből. Szubjektívek, de reméljük, megfelelően szakmaiak is.

Németh Áron

Németh Áron, Tábor borozó

Májusban Tábort vertünk a Millenárison. A Budai Zöldben a Hello Wood csapatával felépítettük első borozónkat, ahol egész nyáron megtalálhatók vagyunk a kézműves sörös kisbusz, az olasz tésztás gourmet buszétterem és a többiek társaságában. Havonta változik a választék, minden csütörtökön este új témában kóstolunk, a hideg fröccs és a bodzaszörp viszont állandó. Összegyűjtöttem néhány ötletet, hogy milyen könnyű, gyümölcsös, zamatos vörösbort választanék a Táborban nyári estékre.

 

- Márkvárt Kadarka 2013: Márkvárt János a kadarkájáról híres. Az 1935-ös, gyalogtőkés kadarkája meleg estéken a legkedvesebb vörösborok egyike volt a Táborban.

- Heimann Kékfrankos 2012: Örök klasszikus, ha a boltban könnyű, zamatos vöröset kell ajánlani. Mindig bejön, mert gyümölcsös, fűszeres, nem tölt el, de örömöt ad.

- St. Andrea Akutyafáját Vörös 2012: Modern és vidám, a nevétől a színén át az ízéig. Spontán erjedt, hordóban érett, bomba  gyümölcsökkel került palackba.

- Konyári Szerecsen 2012: A meleg évjáratban is gyümölcsös, a meleg nyári estéken is felüdít. A kékfrankosnak jól áll a merlot.

- Kiss Gábor 364 Rouge 2013: Gábor direkt korábban szüretelte, röviden áztatta a cefrét, acélban tartotta a bort. Na ezért olyan játékos és zamatos, amilyen.

- Sebestyén Indigó Zweigelt 2013: Édes, puha, behízelgő, lédús és gyümölcsös. Pont ilyen a jó zweigelt és pont ez kell nyárra.