Oremus Pince – Tolcsva

„2017 a gazdagság évjárata volt édes és száraz borban egyaránt.”

Rendhagyó állomás, hetedszerre is. Pedig nagy változásoknak itt nincs helye. Ahogy egy champagne-i pezsgőház sem vált identitást évjáratonként, úgy az Oremusra sem jellemzőek a meggondolatlan és gyors mozdulatok. Itt a tudatos munka tradícióra épül, a háttérben pedig csak a stílus finom csiszolása zajlik. A borvidék csendben, de biztosan haladó nagy hajója az Oremus.
„A kúria azért fontos számomra, mert kontinuitást biztosít. A letisztult gondolatok, a filozófia és a kultúra tárhelye. Itt manifesztálódni tud, akár több száz év.” – Az ódon pincében tett kóstoló után a kúria szalonjában melegedünk, közben Bacsó András, a birtokigazgató mesél.

 

2017

„A gazdagság évjárata, száraz és aszúborban egyaránt. De ugye tudjuk, a gazdagság, gonddal is jár. Nagyon kellett figyelni az apróságokra, soha ennyit még nem válogattunk, mint 2017-ben. Aki viszont ügyesen válogatott, az nagyon szép évjáratot tudhat maga mögött. 2017 a szép savak évjárata. Én pedig nagyon szeretem a savakat. Dinamikus, életet adó, vibráló savak ezek. A borokkal játszani fog az ember, amikor megkóstolja. Egyszerűen jó velük foglalkozni és mozgatni őket a pohárban, mert nem bágyadnak.”

 

A pincéről szóló korábbi körképeink itt olvashatók:

Tokaj 2016 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2015 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2014 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2013 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2012 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2011 évjáratkörkép >>>