„Gönci barack: több, mint alapanyag. Az identitásunk része. Számunkra nem csak a legzamatosabb magyar gyümölcs. Eredetvédett, nálunk van itthon. Sehol nem olyan zamatos, mint azon a helyen, ahová tartozik. Kötelességünk vigyázni rá: különleges, ritka kincs.” – Czakó Mónika és Gábor
Pálinkakészítés: több, mint munka. Ügyszeretet. Nem a pálinkafőzdében, hanem a gyümölcsösben kezdődik. Czakó Gábor tulajdonos szerint kétféle pálinka van: a barack és a szilva. Jövőre már a kajszi mellett a szilva alapanyaga is saját ültetvényükről származik, melyet biodinamikus művelésben ápolnak, összhangban az élő környezettel. A minőségi pálinkakészítésben az első osztályú alapanyag az említésre sem méltó minimum. A helyié az elsőbbség. A barackon és a szilván túl termelőik kifejezetten nekik ültetik, termesztik fajtagyümölcseiket a környéken. A technológiában a pontosság és odafigyelés mellett az emberi tényező is helyet kap. A tökéletes gyümölcsök mosás és magozás után kerülnek az erjesztőtartályokba, amikben ellenőrzött körülmények között alakulnak át. Erőnket a hagyományok, a minőség és a modern technológia ötvözésében tartjuk.
Ezt írtuk:
https://www.bortarsasag.hu/hu/magazin/Ket_szerelmem_van_Moni_meg_a_Gonci_kajszi
https://www.bortarsasag.hu/hu/magazin/Mrs._Millicent