WOODFORD Reserve

WOODFORD
Reserve

Polci ár
15 500 Ft
Egységár: 22 143 Ft / liter.
Áraink bruttó árak.

Amikor Churchill brit miniszterelnöktől megkérdezték, hogy mi a hosszú élet titka, csak annyit mondott: semmi sport, whiskey és szivar. Bár mi a borról gondoljuk ugyanezt, azért whiskey-ből is vannak, amiket nehéz lenne elfelejteni.

 
De milyen is az igazi bourbon?
Olyan amerikai whiskey *, amit jellemzően Kentucky államban, minimum 51% kukoricából erjesztenek, és lepárlás után legalább két évig kizárólag új, pörkölt tölgyfahordóban érlelnek. Bár nevét a Kentucky állambeli Bourbon megyéről kapta, bárhol készíthető az USA területén. A hordós érlelés adja a párlatnak az aranyló színt és édeskés, tölgyes, ízt.

 

*Az érlelt gabonapálinka írásmódja országonként eltér, amiből gyakran az ital karakterére is következtethetünk. Elnevezése Skóciában és Kanadában whisky, míg az Egyesült Államokban és Írországban whiskey.

 

Finoman tölgyes, telt illat: vaníliás, körtés, szerecsendiós, fűszeres, mézes. Hosszan megmaradó fűszeres, tejkaramellás utóíz. Így már értjük, hogyan válhatott
sokak mellett a „viszkis rabló” kedvenc italává. Ízig-vérig bourbon! A párlat 72%-ban kukoricából, 18% rozsból és 10% malátából készült. Bourbon rajongók számára kötelező darab!

whiskey
Whiskey
Woodford
Kentucky
0,7 l
43.2 alk
A legjobb tételek
KOVAL Bourbon
16 500 Ft