RÉGIÓ:

ÁRSÁV:

A Legras&Haas házat 1991-ben alapították, és jelenleg három testvér: Rémi, Olivier és Jérôme Legras vezetik. François Legras, a pince alapítója, 16 éves korától tanulta apjától a borászat rejtelmeit. Két kihagyhatatlan szertartással indítja minden napját: a reggeli napilap elolvasásával és a családi szőlőültetvények ellenőrzésével. Elkötelezettsége védjegyévé vált, perspektívái erősen befolyásolják és irányt mutatnak a fiai munkájára. A család és a ház másik pillére Francois felesége: Brigitte Haas, aki veleszületett készséggel osztja meg a precíz és elegáns borok iránti szenvedélyét azokkal, akik ellátogatnak a Chouilly-ban található pincébe. Brigitte az elzászi helyi újságban olvasott hirdetés után érkezett Champagne-ba az 1960-as években. Egy domaine háromnyelvű asszisztenst keresett, a következő másfél évben ebben a pozícióban dolgozott. Mély szenvedélye a pezsgő iránt ekkor született, ami azóta sem múlt el. Első szőlőjét 1974-ben vásárolta Epernay-ben, elkezdve a saját szőlő termesztését. 1983-ban megnyitotta pincészetét, amely a következő fejezet katalizátora volt. 1991-ben alapították meg François-val közösen a Legras & Haas-t. Chouilly, a Côte des Blancs legészakibb Grand Cru faluja, a Legras-Haas család és boraik születésének színhelye. A család 18 hektár szőlőt termeszt ezeken a kiemelkedő dombokon. A falu szinte minden területén elterülő 35 parcellájával a családi birtok a chardonnay stílusok rendkívüli változatosságát kínálja. Chouilly enyhén lejtős domboldalai gazdagságot és erőt kölcsönöznek a boroknak. A talaj többnyire kemény mészkőből és krétából áll. Ezek a belemnitesz üledékes kőzetek egyedülállóak abban, hogy térfogatuk akár 40%-ával is képesek vízmegkötésre, ezáltal a szőlő állandó páratartalomellátásban részesül.