A termék már nem kapható
„Rosé de maceration” áll a címkén, tehát ezesetben a szín nem a vörös és fehér borok házasításával, az assemblage metódussal alakult ki, hanem a pinot noir rövid áztatásával. Az ilyen rosék jellemzően tanninosabbak, mélyebb ízűek, élénkebbek. Az 55 éves pinot noir tőkék fürtjeit bogyózták, taposták, majd a szabadon lecsorgott must tartályban erjedt spontán. A 2015-ös alapbor 2016 májusában, szűrés, derítés nélkül került palackba a második erjedésre, majd 2019 decemberében degorzsálták. Dosage: 3 g/l
A többgenerációs birtokon 1986-óta készül Champagne, a pincét ma a 30 éves Adrien vezeti, a közel kétszer ennyi idős tőkéket pedig biodinamikus preparátumokkal védi, a sorközöket lóval szántja. Chardonnay hangsúly, spontán erjedés hordóban, szűretlen palackozás, pár gramm dosage és minimális kéntartalom.